FAQ

Nejčastější dotazy - FAQ

Sepsala jsem to na co se mě lidé často ptají.

Výsledek záleží na vaší schopnosti se rychle rozhodnout, co si v domácnosti ponechat a s čím se s vděčností rozloučit. Taky na tom kolik času a sil jste ochotní tomuto procesu věnovat.

Nikdy nikoho nenutím cokoliv vyhodit. Vaše věci vaše rozhodnutí. Pomůžu vám najít, jak nejvhodnější řešení.

Věci, které už nepotřebujete a chcete je poslat dál, tak buď darujete, odvezete na recyklaci, anebo do sběrného dvora.

Ano, pokud si to budete přát. Klienti si tuto službu chválí, jelikož vyřazené věci odchází spolu se mnou a jim se nehromadí pytle a krabice s vyřazenými věcmi. Já je vždy odvážím do charitativní organizace nebo do Reuse centra.

Bydlím v Čeladné na severu Moravy. Ráda přijedu kamkoliv, pokud se předem dohodneme na úhradě dopravy a času.

Mám velmi dobré zkušenosti s online konzultacemi, kde vás vedu, jak a co udělat. Vy mi ukazujete svůj prostor živě při konzultacích (Zoom, Facetime, Whatsap,) anebo mi prostor nafotíte a společně najdeme nejlepší metodu, jak tento prostor uklidit a uspořádat. Zodpovím vám každou vaši otázku. Podržím vás, když nebudete mít sílu a chuť pokračovat.

Nikdy nikoho neposuzuji, protože si vážím, že se mnou sdílíte svoje soukromí a chcete moji pomoc. Moje empatie, lidský přístup, dlouholetá zkušenost a diskrétnost jsou samozřejmostí.

Za roky práce jsem už viděla různé domácnosti. Dá se uklidit a uspořádat cokoliv, pokud člověk opravdu chce tento svůj prostor zbavit nahromaděných věcí a je ochotný pracovat systematicky a pokračovat podle plánu, který jsme na začátku nastavili. Nebudu vám říkat, že je to snadné. Není, ale je to možné, pokud jste opravdu odhodláni tento chaos proměnit v pořádek. Já vám ráda pomůžu.

To se občas stává. Někdo neví, jak dál anebo nedodělá jednu věc a jde dělat něco jiného. Proto jsem buď osobně nebo online (telefon, počítač), abych vás motivovala, posouvala směrem k dokončení úkolu anebo jsme zjistili příčinu, co se děje. V případech, kdy se někdo opravdu „zasekne“, tak nám pomůže metoda EFT (metoda emoční volnosti), která odhalí příčinu, zmírní příznaky „zaseknutí“ a posune dál.

Vždy mě bavilo žít v hezkém prostředí, kde všechno mělo své místo. Avšak bylo docela nemožné udržet pořádek v hlubokých skříních. Vysoké „komínky“ naskládaných triček na sobě byla noční můra. Když jsem se po 16 přestěhovala do současného bydliště, tak jsem hledala systém, jak věci jak nejlépe uspořádat do malého prostoru. V té době jsem natrefila na článek o Marii Kondo a její metodě KonMari. Uspořádala jsem celou domácnost podle této metody a v roce 2017 jsem absolvovala její kurz v New Yorku. Po procesu certifikace jsem se následující rok stala profesionální KonMari konzultantkou. Od té doby pomáhám uspořádávat domovy, garáže, kanceláře a cokoliv co je třeba uspořádat.

Ne, nepoužívám. Když jsem začala pracovat u nás v Evropě, tak jsem zjistila, že jedna metoda není pro všechny, a to co vyhovuje lidem v Japonsku nebo USA, nemusí zcela vyhovovat lidem v Evropě. Vytvořila jsem svoji metodu Úklid zevnitř ven, která se zaměřuje na zjištění příčiny, proč je doma nepořádek nebo proč nedokážeme pořádek udržet atd., a pak jdeme systematicky krok za krokem od declutteringu (vytřídění všech věcí) k udržování pořádku. Často také používám prvky z metody KonMari anebo je mi velmi blízká švédská metoda UPS (úklid před smrtí). Není to vůbec nic hrozného ani morbidního, je to jen jiný postup a přístup při uspořádání domácnosti.

Ano, jsem lektorka angličtiny a jelikož mě angličtina velmi baví a ráda učím své dospělé studenty, jak si tento úžasný jazyk zamilovat a osvojit, tak tuto práci dělám už víc jak 25 let. K uspořádání jsem teď přidala novou službu: Stěhování bez stresu. Taky mám velmi ráda živé přednášky, workshopy a chystám se udělat retreat, kde předám vše, co umím. Můžete se také přihlásit na kurzy online – Krok za krokem k uspořádanému domovu.

Sledujte můj Instagram Jolanta.Kovarova, tam jsou vždy všechny informace anebo se přihlaste k odběru mého newsletteru, který posílám jednou za měsíc. Všichni, kdo jsou odběrateli, se dozví veškeré informace jako první.

Většina lidí reaguje už jen na slovo stěhování se strachem až panikou. Já naopak stěhování miluji. Stěhovala jsem se mnohokrát nejen z bytu do bytu nebo z města na vesnici, ale i ze státu do státu, a i mezi kontinenty. Stěhování je nejlepší moment, jak se zbavit zátěže z minulosti a začít někde jinde a lépe. Je to proces a vytvořila jsem postup, jak se přesunout ze „starého“ do „nového“ rychle a bez stresu.

Základní informace jsou tady na webu, pište na info@jolanta.cz, volejte na 605 363 363.

Nejvíc aktivní jsem na IG – Jolanta.Kovarova a FB – Jolanta.cz. Všechny účastnice kurzů mají přístup do uzavřené FB skupiny.

Přednášky a workshopy mám opravdu velmi ráda. Baví mě živá interakce s publikem. A cena? Zavolejte, napište a určitě se domluvíme. Pro někoho je drahé 100 Kč za vstupné a pro někoho je levné 5 000 Kč za něco, co vyřeší jeho problém.